Perspagina

CBF erkenning 04/06/2018

Maandag 04/06/2018 ontvingen wij geweldige bericht van de erkenningscommissie van het CBF. dat Stichting Félice positief door de toetsing is gekomen.

Stichting Félice is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl.

ANBI status is binnen 13/04/2018

Stichting Félice is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen en donaties die aan Stichting Félice worden gedaan aftrekbaar zijn van de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Ook hoeven wij geen schenk- of erfbelasting te betalen over de giften die we ontvangen. Iedere schenking komt zo in z'n geheel ten goede aan het doel; een verdrietig afscheid een beetje mooier maken.

ING Help Nederland vooruit 10/03/2018

Zaterdag 10 maart vond de uitreiking plaats van de actie Help Nederland vooruit van de ING. Een bijzondere dag voor Stichting Félice. We maakten kans op €5000 voor de stichting. Tot onze grootste verrassing verzamelden wij afgelopen periode de meeste stemmen en dus kregen wij een verdubbeling van onze prijs. We ontvingen een cheque van maar liefst €10.000. Snel volgt een filmpje.

Nominatie Monuta Helpt 07/03/2018

Eind 2017 diende Stichting Félice een aanvraag in bij Monuta Helpt. Onze aanvraag werd goedgekeurd en dus kregen wij te horen dat Monuta het mogelijk gaat maken dat Stichting Félice balseming kan toevoegen aan de mogelijkheid.

Daarnaast is Stichting Félice genomineerd voor de Aanvrager van het Kwartaal! Hiermee kan er een extra bedrag gewonnen worden.

Helaas is Stichting Félice tweede geworden.

GEDENKSIERAAD ' Stichting Félice 24/02/2018

Met veel liefde, zorg en aandacht maken ze bij Jaceys ® de meest bijzondere sieraden  welke voor veel mensen in emotioneel zware tijden steun kunnen bieden. Ze hebben veel bewondering voor de verhalen achter de ontwerpen van deze mooie gedenksieraden.

Juliette vertelde hun haar ontroerende verhaal maar ook over Stichting Félice welke door deze verdrietige gebeurtenis is opgericht. Jaceys publiceerde het verhaal in hun online magazine.

Radio Haarlem 105 - 19 februari

In het radio programma "Haarlem Leeft" van Radio Haarlem105 kregen Juliette en Anouk op 19 februari de mogelijkheid om meer te vertellen over Stichting Félice en de nominatie van ING Help Nederland vooruit.

Libelle - week 9 2018

In de rubriek "dit doe ik" van de Libelle werd het verhaal van Juliette en Stichting Felice uitgelicht.

Hart van Nederland - 14/01/2018

De 30-jarige Juliette Zwaan uit Haarlem verloor in september haar dochter Felice door een hersenvliesontsteking, een week nadat zij was geboren.

Juliette ging echter niet bij de pakken neer zitten. Ze besloot namelijk haar verdriet en ervaring in te zetten door een stichting op te starten om ouders met een overleden kindje te helpen. Zo ontstond de Stichting Felice.

Bekijk hier het fragment.

NH nieuws - 10/01/2018

HAARLEM - Een verdrietig afscheid een beetje mooier maken. Dat is de gedachte achter de Haarlemse Stichting Félice, vernoemd naar de dochter van Tim en Juliette Zwaan. Hun baby'tje overleed in september 2017 na een week te hebben geleefd.

"Félice werd op 1 september kerngezond geboren. We hebben de drie mooiste dagen van ons leven gehad. Lees hier het hele stuk.

Haarlems Dagblad - 06/01/2018

Ze heeft goede en slechte dagen. ,,Vandaag is een goede dag. Misschien ook omdat de maand december erop zit. In november zag ik weer wat lichtpuntjes. Maar december is me heel zwaar gevallen'', zegt Juliette Zwaan (30). Er viel voor Juliette en haar man Tim niks te vieren in de feestmaand bij uitstek. Bijna vier maanden geleden verloren zij hun dochter Félice.

LINDA Nieuws - 05/01/2018

JULIETTE (30) VERLOOR HAAR DOCHTER FÉLICE ÉÉN WEEK NA DE GEBOORTE EN RICHTTE EEN STICHTING OP

Juliette (30) verloor haar gezond geboren dochter Félice een week na de geboorte. Om ouders die hetzelfde meemaken te steunen, richtte ze stichting Félice op.

Wij spraken moeder Juliette over haar dochter Félice en de gelijknamige stichting.

VEERTIEN WEKEN VERLOF
"Op 1 september 2017 werd Félice geboren en op 8 september 2017 is zij overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Na het overlijden had ik nog veertien weken verlof. Lees hier het hele stuk.

RTL Nieuws - 12/12/2017

Juliette en Tim Zwaan verloren hun dochtertje Félice drie maanden geleden aan hersenvliesontsteking. Om andere ouders met een overleden kindje te helpen, richtte Juliette Stichting Félice op. "Een afscheid van je kind zoals jij het wilt, is zo enorm waardevol."

Vorige week kreeg Juliette (30) de eerste aanvraag binnen: de ouders van een meisje dat na 41 weken zwangerschap was overleden wilden graag een naamslinger. Toen moest ze wel even slikken. klik hier voor het hele artikel.

Haarlemnieuws.nl "Haarlemse ouders overleden baby starten stichting voor lotgenoten"
11 januari 2018

Nationale Zorggids "Stichting helpt ouders van overleden kinderen met een waardig uitvaart"
22 december 2017