Periodiek schenken

Stichting Félice heeft donateurs nodig. We groeien bovenverwachting snel en hebben daarom ook extra inkomsten nodig. 

Wanneer je vooraf laat vastleggen dat je Stichting Félice minimaal vijf jaar steunt, krijg je een groot deel van je gift terug van de Belastingdienst.  

Periodiek schenken = meer waarde voor je geld

  • Je geeft meer voor hetzelfde geld
  • Schenkingen zijn volledig aftrekbaar
  • 100% van je schenking gaat naar Stichting Félice
  • Mogelijk vanaf 50 euro per jaar (€4.20 per maand)
  • Minimaal 5 jaar

Hoe werkt periodiek schenken?
Wanneer je periodiek gaat schenken, houdt dat in dat je een goed doel zoals Stichting Félice over een bepaalde periode financieel steunt. Deze giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting. Het kost je niets extra's, maar het levert jou en Stichting Félice wel extra op.

Afhankelijk van de hoogte van je inkomen krijg je tussen de 37% en 52% van je giften terug van de belastingdienst. Dat is een fors belastingvoordeel. Daarbij heeft Stichting Félice de zekerheid minimaal 5 jaar lang periodieke inkomsten te ontvangen.

Rekenvoorbeeld

Wanneer je €50 per jaar doneert (ongeacht of je dat verdeeld over 12 maanden doet of eenmaal per jaar) en je zit in het 42% belastingtarief, kost je dat netto slechts €29. Je krijgt namelijk 42% van de €50 terug. Stichting Félice betaalt geen belasting en ontvangt dus €50 waardoor de donaties volledig ten goede komen aan het helpen van ouders. 

Meteen periodiek schenken?
Wil je ons steunen met een periodieke schenking?  Dat kan heel gemakkelijk door de schenkingsovereenkomst in te vullen, te tekenen en op te sturen naar:

Stichting Félice
Brouwersstraat 67
2013 WG Haarlem

of mail de ingevulde overeenkomst naar info@stichtingfelice.nl

Daarnaast hebben we ook een betalingsvolmacht van je nodig. Download het formulier hieronder, vul ook deze in en stuur het mee met de schenkingsovereenkomst.

Wanneer je de eerste betaling overmaakt op www.stichtingfelicedoneer.nl worden de daaropvolgende termijnen automatisch afgeschreven. Je kan hier zelf aangeven of je maandelijks, per kwartaal of per jaar wil doneren.

Vragen?
Neem dan contact op met Saskia Peters, penningmeester Stichting Félice door een mail te sturen naar saskia@stichtingfelice.nl. Zij helpt je graag verder.

Liever alle papieren per post ontvangen zodat je deze uitsluitend hoeft in te vullen en te retourneren? Laat het ons dan weten door te mailen.