Partners

Stillborn.nl. Dé website die directe hulp biedt aan ouders die hun baby verliezen. Zoals initiatiefneemster Tess het omschrijft: "Als je met autopech aan de kant van de weg staat is er een noodnummer dat je kunt bellen maar als je je baby verliest niet." Stillborn biedt zorg aan ouders en hun omgeving maar ook aan (geboorte)zorgprofessionals. 

Om deze zorg te optimaliseren hebben verschillende partijen, waaronder stichting Félice, die zich inzetten voor ouders die een baby verliezen de krachten gebundeld. Hieronder alle partners.

Stillborn
Wanneer er officieel is vastgesteld dat je baby is overleden of zal komen te overlijden staat de wereld stil. Het doel van Stillborn is het bundelen van al de noodzakelijke informatie en ouders eerste hulp bieden en adviseren. Stillborn biedt houvast de eerste dagen en weken na het slechte nieuws over het overlijden van je baby. 

Vlinderkindcafé
Er is een enorme behoefte aan lotgenotencontact. Dat dit mogelijk is weten lang niet alle ouders. Waar moeten ze zoeken? Hoe ziet zo'n bijeenkomst eruit? Wat maakt het allemaal los? Het brengt dus ook een hoop spanning met zich mee. Zoveel spanning dat het soms lastig is om de drempel over te stappen. De bijeenkomsten staan in het teken van de liefde voor het overleden kind. De gesprekken geven enorm veel steun door de herkenning.

Het Vlinderkindcafé is een initiatief van Nathalie van Stijn, ervaringsdeskundige.

Ima Afscheidszorg
Ima afscheidszorg richt zich op de uitvaart van baby's die vlak voor, tijdens of in de eerste maanden na de geboorte zijn overleden. Ima brengt Stichting Félice en jonge ouders met elkaar in contact. En zo maken we met elkaar een verdrietige dag een beetje mooier.


Rouw en verliesbegeleiding
Janine van Veen is breed opgeleid in de begeleiding bij alle vormen van rouw. Haar expertise ligt in de begeleiding bij verlies van gezondheid en bij verlies van een dierbare. In het bijzonder bij het overlijden van een baby tijdens zwangerschap of net na geboorte.