Boek het leven zonder

De grootste wens van Tim en Juliette gaat in vervulling. Ze worden ouders van een prachtige, kerngezonde dochter, Félice Ingrit Lize Zwaan. Ze leven op een roze wolk totdat Félice een aantal dagen later ziek wordt en een week na haar geboorte overlijdt aan de gevolgen van bacteriële hersenvliesontsteking.

Intens verdrietig, in shock en leeg blijven Tim en Juliette achter. Dat Félice het mooiste afscheid verdient, is meteen duidelijk. En dat alle ouders die net als Tim en Juliette een kindje verliezen ook die mogelijkheid moeten krijgen, vinden zij belangrijk. Kort na het overlijden van Félice start Juliette dan ook met Stichting Félice. Een stichting om ouders die net als zij, hun kindje verloren hebben, te helpen een verdrietig afscheid een beetje mooier te maken. 

Op de site van de stichting deelt zij korte verhalen over haar leven zonder Félice. Verdrietige, harde en eerlijke verhalen. Verhalen waar ouders in dezelfde situatie zich in kunnen herkennen maar waar ook familie en vrienden van de ouders een belangrijke boodschap uit kunnen halen. Juliette is eerlijk en duidelijk in wat ze van mensen om haar heen gehoopt en verwacht had. Ze maakt zaken bespreekbaar waar een ieder mee geholpen zou kunnen zijn. 

Absoluut geen theoretische taal en zeker ook geen weerspiegeling van hoe het proces van rouw verloopt. Het is hun verhaal maar wel een verhaal waar veel duidelijk in wordt. Soms met een traan, soms met een lach, soms confronterend dat rouw nooit stopt maar zeker ook met ruimte voor vreugde, hoop en positiviteit.

12.50 €