Wat ik van mijn dochter leerde

1 week oud werd mijn kleine moppie. Maar in 1 week heeft mijn dochter mij veel geleerd.  Heel veel.

Altijd onderweg, nooit een avond thuis rustig op de bank, een stuiterbal van de vele koffie, nooit iets vergeten, niet willen stoppen met werken, geen feestje willen missen, avondjes koken voor vrienden en het maximale uit een weekend willen halen. Rust, dat kende ik niet. Tim werd er gek van. En ik stiekem zelf ook wel eens. 

Mijn zwangerschap zorgde al voor zoveel meer rust. Ik verlangde naar een heerlijk, burgerlijk leven. Eindeloos knuffelen met mijn miniatuur, wandelen door het bos en samen boekjes lezen. Ik zag helemaal niet op tegen het moeten missen van de feestjes, het alleen thuis zijn met Félice.

Félice was nog geen 2 minuten geboren en ik riep al, dit doe ik zo nog een keer (ook al was mijn bevalling best pittig). Zo dankbaar voor het allermooiste wat er bestaat. Vanaf minuut 1 dat Félice er was draaide alles om haar en dat doet het voor mij nog steeds. 

Félice heeft mij laten zien dat het zo belangrijk is om te genieten van ieder moment en niet gehaast door het leven te gaan. En in de paar meest waardevolle dagen van mijn leven heb ik zo intens van haar genoten. Het gewoon zwijgend met haar op schoot zitten, urenlang kijken hoe ze slaapt, boven de wieg hangen tot ze sliep, het discussiëren met Tim over wie haar vast mocht houden. We waren zo verliefd. Félice was het enige dat telde.

Afgelopen maanden heb ik in een eigen bubbel geleefd. Maar ik heb me nooit meer gehaast, ik heb alleen nog maar dingen gedaan die ik leuk vond om te doen, ik heb geen "ja" meer tegen een ander gezegd waardoor ik "nee" zei tegen mezelf en ik heb dingen gelaten voor wat het was. Als ik niet af heb wat ik af zou willen hebben, dan is dat jammer. En wat ben ik er dankbaar voor dat jij mij dat geleerd hebt kleintje.

Félice wat had ik mij, mijn leven anders voorgesteld. Wat had ik mij verheugd op de kerstdagen waar ik nu zo enorm tegenop zie. Je moest eens weten wat voor prachtige outfit ik voor je bedacht had. Opa heeft afgelopen jaar allerlei miniatuur kersthuisjes/stalletjes/ draaimolen etc, bij elkaar gespaard. En wat had ik je zo graag zien lachen en zien reageren op alle geluidjes en lichtjes.

Zou je mij even een seintje kunnen geven dat ik alles goed doe. Zou je mij even kunnen laten weten dat je mij ziet en hoort. Zou je mij even kunnen laten weten dat jij mij ook mist en kun je mij laten weten dat 2018 beter wordt? Ik mis je zo erg en het blijft zo onwerkelijk dat ik je al 3,5 maand niet meer bij me heb. 

Ik hou van jou tot aan de maan en terug...