TIM

Te Gek, Intens lief, Mijn man. Dat is TIM.

Al 8 jaar zijn we samen. En na 8 jaren weet je echt wel wat je aan elkaar hebt. Maar afgelopen maanden is nog duidelijker geworden hoe hard ik Tim nodig heb.

Ik ben druk, ondernemend en impulsief. Tim is rustig, afwachtend en relaxed. Ik geef Tim wat gas en Tim remt mij af. Toen we elkaar leerde kennen, geloofde niemand dat wij bij elkaar zouden blijven. We waren immers zo verschillend. Het was de liefde die ons samenbracht. Want wat hou ik ontzettend veel van mijn lieve Tim. Toen we trouwden kwamen onze vrienden met de tekst "wanneer de liefde zo in de kern raak is, zal deze eindeloos groeien". En zo voelt het ook.

Afgelopen vrijdag werd nog eens extra duidelijk hoe gek ik op Tim ben. Vanuit het niets viel hij flauw onder de douche en 2 minuten later nog een keer. Nog nooit eerder was zoiets gebeurd. Ik schreeuwde, was in paniek en bang. Wat had hij gedacht? Dat hij er ook even tussenuit kon piepen. Ik kon hem toch niet ook kwijtraken. Waarschijnlijk vinden velen het een beetje overdreven maar bij de tweede val belde ik in paniek de ambulance. Geloof me, je bent het vertrouwen dat het "wel mee zal vallen", echt kwijt als je je dochtertje verloren bent.

Een idiote ochtend volgde. Tim werd uitgebreid onderzocht en we werden doorverwezen naar het ziekenhuis voor een bloedonderzoek en hartfilmpje. Gelukkig bleek het allemaal onschuldig en werd het bestempeld als "pech, kan gebeuren". Waarschijnlijk toch een griepje onder de leden. Pech is mijn grootste vijand sinds twee maanden.

Het weekend hebben wij thuis doorgebracht. Hij liggend op de bank. Ik zittend. Hij ligt uit te rusten. Ik zat me zorgen te maken. Maar nu gaat het weer goed. En nu moet het ook goed blijven gaan. Want hoeveel pech kan je te verduren krijgen. Ik geef nu het stokje "pech" door....