Stichting Félice 1 jaar

Vandaag één jaar geleden was ik in mijn eentje onderweg naar Dronten voor het tekenen van de statuten. Stichting Félice was een feit. Gisteren vroeg Tim mij waarom ik er toen voor koos om alleen naar Dronten te gaan. Goede vraag denk ik nu. Het voelde toen als vanzelfsprekend dat ik alleen ging, het was mijn plan, mijn nieuwe invulling van de dag en mijn grootste Félice project.

De hoogtepunten van het eerste jaar:

  • We wonnen prachtige prijzen bij de ING en Monuta.
  • We hebben veel particuliere en zakelijke donaties ontvangen. Helaas lukt het niet altijd iedereen persoonlijk te bedanken maar voor iedere cent zijn wij zo enorm dankbaar.
  • Er zijn enorm veel mooie samenwerkingen gestart met zorgprofessionals en uitvaartverzorgers, een bloemist, iemand die balseming mogelijk maakt etc
  • We ontvingen een ANBI status, CBF erkenning en hebben ons aangesloten bij Goede Doelen Nederland.
  • De stichting verkreeg landelijk naamsbekendheid dankzij LindaNieuws, RTL Nieuws en Hart van Nederland.
  • We kregen de mogelijkheid ons verhaal te vertellen aan het Kinderfonds, NH nieuws, het Haarlems Dagblad en op de radio.
  • We kregen kansen om op bijzondere evenementen te spreken.
  • De huisstijl werd geprofessionaliseerd.

Ik had mezelf als doel gesteld 20 ouders te helpen. Dat leek toen een enorme uitdaging. Zou ik wel voldoende donaties kunnen werven? Zouden ouders de stichting wel kunnen vinden en is er wel voldoende vraag naar? Al mijn twijfels bleken ongegrond.

In het eerste jaar hebben we 111 ouders mogen helpen. 111 keer voor één tel een lach op het gezicht van ouders kunnen toveren. 111 keer heeft mijn hart een sprongetje gemaakt van verdriet. 111 keer een bevestiging dat de stichting heel hard nodig is.

Waar ik de stichting begon in mijn eentje, heb ik inmiddels een geweldig team met mensen om mij heen verzameld. Een team dat volop meewerkt aan het verdrietig afscheid een beetje mooier maken. Vrijwilligers die graag handen uit de mouwen steken, mijn oma die eindeloos veel prachtige slingers maakt, familie die volop meedenkt. En vier geweldige dames die samen met mij het bestuur van de stichting vormen. Zonder hun allemaal had ik er nooit zo'n succes van kunnen maken.

Ik maak een diepe, diepe buiging voor alle lieve, sterke papa en mama's die hun kindje zijn verloren. De kracht die zij allemaal hebben om er ondanks het enorme gemis, het beste van te maken.

Ik tover denkbeeldig zo'n 250 bloemboeketten tevoorschijn voor alle lieve donateurs. Jullie zijn allemaal geweldig. Want uiteindelijk zijn jullie allemaal degene die er echt voor zorgen dat dat verdrietige afscheid een beetje mooier gemaakt kan worden.

Dit alles is pas het begin. We zijn nu druk bezig met het uitwerken van alle plannen voor 2019. Plannen om meer geld in te zamelen om nog meer ouders te mogen helpen.