Ontwikkelingen Stichting Félice

Afgelopen weken zijn de ontwikkelingen van de stichting in sneltreinvaart gegaan. Zo snel dat ik soms door de bomen het bos niet meer zag en het allemaal een klein beetje druk werd. Gelukkig word ik door Tim, lieve familie en vrienden ook weer af en toe met beide benen op de grond gezet. Graag vertel ik over de successen en mooie ontwikkelingen van de afgelopen maanden.

Lieve ouders van de mooiste kindjes,

Al 12 verdrietige berichtjes. Al 12 keer een pijnscheut door mijn hart. Al 12 keer de gedachte die door mijn hoofd flitst dat het verdriet voor jullie pas net begonnen is. Al 12 keer de gedachte dat ik blij ben dat ik jullie kan helpen maar ook weet dat eigenlijk helemaal niets helpt. Al 12 keer het besef dat jullie in dezelfde situatie zitten als ik. 

Ik probeer mij maar in te beelden dat al onze kleintjes samen heel veel plezier maken daarboven. En lachen als wij door de regen lopen en ons heel goed in de gaten houden. Dat ze trots zijn op hoe we alles doen. 

Ik hoop dat iedereen op een prachtige manier afscheid heeft kunnen nemen van hun kindje en dat we daar vanuit de stichting een beetje bij hebben kunnen helpen. 

Bestuur & vrijwilligers

In de eerste weken dacht ik de stichting in mijn eentje wel volop draaiende te kunnen houden. Realiteit bleek dat dat vrijwel onmogelijk is. Gelukkig had ik volop lieve mensen om mij heen die allemaal enthousiast waren om samen met mij een succes van stichting Félice te maken. Ik heb een geweldig bestuur die samen met mij het stichtingsplan heeft vormgegeven zodat de aanvraag van de ANBI status en CBF erkenning gedaan konden worden. Daarnaast helpt het bestuur mee met het maken van plannen voor verdere ontwikkeling maar remmen ze mij ook af zodat het te overzien blijft. 

Daarnaast ben ik enorm dankbaar voor de lieve mensen die mij helpen met het vormgeven van samenwerkingen, die ondersteunen in social media en vind ik het geweldig dat er zoveel (voor mij onbekende) mensen hun hulp aanbieden. Het is enorm waardevol te zien hoeveel mensen betrokken zijn en ik vind het fijn dat we op deze manier met elkaar dat verdrietige afscheid een beetje mooier kunnen maken. 

Veiling

Achter de schermen werken we momenteel hard aan het opzetten van een veiling. Hier zullen onder andere naamslingers op terugkomen, houten diertjes maar ook een memory box. Dit zijn allemaal aan de stichting gerelateerde producten maar we hopen de veiling veel breder te kunnen vullen. Denk aan een etentje in een restaurant, een hotelvoucher, welnessbon, fles wijn etc. 

Wil je een dienst of product beschikbaar maken voor de stichting dan kan je via onderstaande link het formulier invullen. We nemen dan contact met je op. 

Klik hier om naar het formulier te gaan.

Samenwerkingen

Ook is er hard gewerkt aan geweldige samenwerkingen. Zo maken Snijmeesters voor ons de houten diertjes, krijgen we een mooie korting op ballonnen en stelt Chocstar de mooiste chocolade beschikbaar zodat we ook een paar weken na het afscheid van een kindje nog wat troost kunnen bieden. 

De overgrootoma van Félice is enorm druk met alle naamslingers en heeft al haar vriendinnen opgeroepen haar te helpen stofjes te verzamelen en vlaggetjes te maken. 

Een aantal ziekenhuizen hebben geholpen middels een donatie en aanvraag voor flyers zodat ze ouders op de stichting kunnen wijzen. En weet jij nog een plek waar we zeker flyers moeten hebben liggen? Mail dan naar info@stichtingfelice.nl.

Ima afscheidszorg denkt mee met mij en samen met hun kijk ik hoe we de ouders kunnen helpen. 

Tot slot hebben zich al een aantal fotografen en bloemisten gemeld die graag willen helpen. Momenteel ben ik druk om hier goede afspraken over te maken. 

Publiciteit

Toen ik begon aan de stichting was mijn hoofddoel; het een invulling geven aan de dag en had ik de hoop zo'n 20 ouders te kunnen helpen in het eerste jaar. Toen wist ik nog niet dat er in zo'n korte tijd al zoveel mensen kennis gemaakt zouden hebben met de stichting. Dat komt voornamelijk door alle publiciteit die we met de stichting gekregen hebben. 

RTL Nieuws, LINDA Nieuws, NH nieuws, Haarlems Dagblad en Hart van Nederland. Allemaal hebben ze er iets prachtigs van gemaakt. We hebben daarom een perspagina aangemaakt op de site. 

Ik denk dat er maar weinig baby's zo bekend zijn als Félice. Laatst stuurde iemand 'Tja, daar zit je dan met je 53 jaar en dan vraag je je af wat je nou eigenlijk gedaan hebt voor je medemens. Félice heeft al zoveel gedaan in 1 week". En wat ben ik daar trots op.

Klik hier voor de perspagina 

Donateurs

Lieve, lieve, lieve donateurs, wat maken jullie prachtige bedragen over en wat zijn wij blij met al jullie hulp. De eerste periode probeerde ik iedereen persoonlijk te bedanken. Realiteit is dat er zo enorm veel werk in de stichting zit en mijn zwangerschapsverlof ook alweer een tijdje voorbij is. Ik ben dus beperkt in de tijd maar ik wil dat iedereen weet dat ik het allemaal zie en dat ik alle berichtjes die worden gemaild ook lees. 

Met het geld dat we met elkaar nu voor de stichting bij elkaar hebben gespaard, kunnen we in 2018 zo'n 100 ouderstellen helpen. Dat is 5x meer dan ik aanvankelijk durfde te hopen. Het is zoveel dat we de mogelijkheden ook kunnen uitbreiden.

Jullie zijn geweldig want zonder alle mooie donaties kunnen we niemand helpen.

ING Nederland helpt vooruit

YEAH! Wij zijn genomineerd door ING Nederland helpt vooruit. Hoe geweldig zou het zijn als we €5000 winnen! Want met zoveel geld kunnen wij enorm veel doen:

 • 15 kindjes balsemen; kindjes hoeven niet meer gekoeld te liggen en ouders kunnen hun kindje nog knuffelen of;
 • 10.000 ballonnen oplaten of;
 • 20 fotoreportages maken van de uitvaart of;
 • 75 prachtige kleurrijke bloemstukken of;
 • 200 houten diertjes met de naam van het kindje voor bij het grafje.

En er is echt al enorm veel gestemd en het bericht is al enorm vaak gedeeld maar mocht je dat nog niet gedaan hebben. Stem dan snel.

Klik hier om je stem uit te brengen

Wist je dat

 • We meer dan 360 donaties ontvangen.
 • Stichting Félice al bij het afscheid van 12 kindjes heeft kunnen helpen.
 • We een kleine herdenkingspagina  met allemaal zwaantjes voor de overleden kindjes hebben gemaakt (uiteraard alleen de namen met toestemming van de ouders).
 • Er al 123 mails verzonden zijn voor samenwerkingen.
 • Op 23 plekken ligt onze flyer ligt.
 • Je nu ook houten diertjes kan kopen via onze site. Klik hier voor het aankoopformulier.
 • We in februari een afspraak hebben met Monuta Helpt
 • We nog hard op zoek zijn naar iemand die goed is met cijfers en ons kan helpen met het financiële stuk? Ken jij iemand? Mail dan naar info@stichtingfelice.nl
 • We in spanning afwachten tot de ANBI status en CBF erkenning zijn goedgekeurd.