Een kistje

Het uitzoeken van een kistje is een verdrietige opgave. Je kindje verdient het mooiste afscheid en daar hoort het mooiste kistje bij. Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen, deze lopen uiteen van sober, uitbundig, op maat gemaakt tot en met een met de hand beschilderd kistje.

Een kistje beschilderen

Je kunt ervoor kiezen om het kistje te laten beschilderen. Dit kan door een professional, maar uiteraard is het ook mogelijk dit zelf te doen. Laat bijvoorbeeld ieder gezinslid of familielid iets op het kistje schilderen en/of kist voor een handgeschreven gedichtje of verhaaltje.

Kistje personaliseren met een foto
Er is niets zo mooi als een kistje waar je de vormgeving en het uiterlijk van hebt mogen bepalen. Het is ook mogelijk om een kistje te laten personaliseren met een foto. 

Hartvormig kistje van hout 
Arnaldo Lopez van Hart van Hout maakt kistjes van hout in de vorm van een hart. Arnaldo maakt de harten stuk voor stuk met de hand voor de allerkleinsten tot voldragen baby'tjes. Elk kistje heeft een katoenen bekleding en een kussentje gevuld met gekaarde wol. De hartvorm nodigt uit het kindje in de natuurlijke foetus houding te leggen.

Mandjes
Er zijn vele verschillende babymandjes te verkrijgen. Geheel gestoffeerd en in de kleur stof die je graag wilt. 

Fairtrade en ecologisch

Hemel-bed maakt kistjes met de hand, vol toewijding en liefde. Ecologisch en puur. In het Hemel-Bedje, gemaakt van hout, ligt een matrasje, een kussentje en een dekbedje. Het lint, voor het maken van de strik, is van zachte fairtrade en naturel bio-katoen. Voor prematuren kindjes is er een bedje, dat bestaat uit een klein matrasje, kussentje en dekbedje, gemaakt van biologische en fairtrade katoen en gevuld met zachte kapok.

Kisje met een vlindersluiting
"New life" vlindersluitingen, zijn grote houten vlinders die ter vervanging van de normale schroefknoppen van een kistje kunnen dienen. Je kan er voor kiezen om de vlinders te beschilderen. Voordat de daadwerkelijke crematie of begrafenis plaatsvindt kan de vlinder eventueel van het kistje verwijderd worden en kan deze als herinnering mee naar huis genomen worden.

Wiegkistje
Een vriendelijk teder kistje in de vorm van een wiegje. Vaak kan je kiezen voor een ongelakt wiegkistje, transparant gelakt of een wiegkistje met een gekleurde deksel. De bekleding bestaat vaak uit een matrasje en een dekbedje. Het is mogelijk de naam in het voeteneinde van het wiegkistje te frezen, of de naam in dunne blanke houten letters op de deksel te verlijmen.