6 maanden Félice - Big love

Ik begon deze blog met de tekst; 'al 6 maanden zonder Félice'. Maar eigenlijk is de tekst; 'al 6 maanden met Félice' veel passender. Want was in mijn kleine poppie groots in mijn leven. Wat is zij een belangrijk onderdeel van mijn dag en wat ben ik veel met haar bezig.

Van mijn ouders kreeg ik weer de mooiste kaart. Een konijn en de tekst "Big love". Toepasselijker kan het niet. Félice is voor altijd mijn Big love en bij ieder konijntje zal ik aan haar denken.
Van mijn ouders kreeg ik weer de mooiste kaart. Een konijn en de tekst "Big love". Toepasselijker kan het niet. Félice is voor altijd mijn Big love en bij ieder konijntje zal ik aan haar denken.

Laatst schreef een moeder met wie ik de zwangerschapscursus heb gedaan dat haar prachtige dochtertje 6 maanden was geworden en dat dat feest betekende. In de eerst tien jaar tellen immers halve jaren! Daar ben ik het helemaal mee eens. Ook al zullen mijn feestjes voor Félice net een iets andere invulling krijgen. 

Net als iedere andere moeder grijp ik iedere kans om wat over Félice te vertellen, een foto te delen en even bij haar stil te staan. Hoe zou je er nu toch uit hebben gezien, welke maat kleertjes zou je dragen, zou je blij worden van fruithapjes of juist helemaal niet, zou je al volop kunnen omdraaien, zou de box nog genoeg ruimte voor je bieden of had je je wereld al willen verbreden, hoeveel zouden we wel niet samen gelachen hebben, hoeveel zondagen zouden we niet knuffelend op bed de dag zijn begonnen, hoeveel kusjes zou ik je wel niet hebben gegeven, hoe zou je schaterlachje klinken, hoe zou je reageren op opa en oma. Zoveel vragen die voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Dat zal voor altijd pijn doen. 

Eigenlijk moet ik het mezelf helemaal niet aan doen stil te staan bij mijlpalen want eigenlijk word ik er alleen maar verdrietig van. Verdrietig dat ik het niet met Félice kan vieren. Maar vandaag ga ik proberen niet te huilen maar te lachen. En er weer proberen een feestje van te maken. Want ik was altijd zo gek op feestjes. En 1 ding weet ik zeker; Félice zou zo graag willen dat haar ouders weer feestjes vieren.

Na het overlijden van Félice kregen wij van mijn ouders een abonnement op Bloomon. Wat een perfecte timing dat die vandaag weer bezorgd wordt zodat haar plekje in huis weer op zijn mooist is. Met mijn lieve collega's eet ik een taartje zodat de hele dag toch wat feestelijk is.

Vanmiddag ga ik op tijd naar huis en haal ik Tim op. We brengen een kus naar Félice, steken haar kaarsje aan zodat ze weer in het licht ligt en daarna gaan we sinds tijden weer samen een hapje eten. En proosten we op onze Félice en alle mooie dingen die eraan komen. De bloemetjes voor bij haar grafje houdt ze tegoed want met deze temperaturen wordt het al snel een treurig boeketje. En dat is dan weer net niet de bedoeling op deze feestelijke dag. 

Ik hou van jou tot aan de maan en terug lieve Félice.